У Державній фіскальній службі повідомили про кібератаки на інтернет-ресурси

У Державній фіскальній службі повідомили про кібератаки на інтернет-ресурси

Фото: Getty Images

Через кібервтручання користувачі тимчасово не могли отримати доступ до сайтів.

На електронні ресурси Державної фіскальної служби України здійснюються кібератаки, що унеможливило доступ користувачів.

Про це повідомили у прес-центрі ДФС.

"08.10.2018, починаючи з 18 год. 00 хв, на зовнішню віртуальну адресу ІТС "Електронний кабінет" у мережі Інтернет (cabinet.sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.152) та 09.10.2018, починаючи з 09 год. 00 хв, на зовнішню віртуальну адресу ІТС "Офіційний веб-портал ДФС України" (sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.157) була зафіксована велика кількість запитів, що спричинило збільшення навантаження на центральний процесор мережевого екрану (до 100%) та призвело до його нестабільної роботи", - йдеться у повідомленні.

За даними ДФС, провайдер ідентифікував кібератаку на відмову в обслуговуванні та застосував механізм захисту від атаки.

"Зазначене кібервтручання призвело до недоступності ресурсів ІТС "Електронний кабінет" та ІТС "Офіційний веб-портал ДФС України" деяким користувачам в мережі Інтернет. Відповідно до Порядку взаємодії органів виконавчої влади з питань захисту державних інформаційних ресурсів ДФС невідкладно було поінформовано Адміністрацію держспецзв’язку про випадки DoS-атак", - додали у службі.

На електронні ресурси ДФС здійснюються кібератаки 08.10.2018 починаючи з 18 год. 00 хв. на зовнішню віртуальну адресу...

Опубликовано Державна фіскальна служба України Вторник, 9 октября 2018 г.

Нагадаємо, 27 червня 2017 року Україну вразила масштабна хакерська атака.  Вірусом були вражені комп'ютерні системи "Укренерго", "Київенерго", "Епіцентр", "Київстар", Vodafone, Lifecell, канал ATR, "Укрзалізниця", Київський метрополітен, Ощадбанк, "Нова Пошта", аеропорт "Бориспіль", мережа заправок WOG, "Укргазвидобування" та інших. Також "під удар" потрапив і сайт Кіберполіції України. 

Після потужної атаки вірусом-здирником Petya на українські підприємства, установи та організації 27 червня НБУ вирішив створити Центр кіберзахисту. 

Білий дім і британський уряд звинуватили у кібератаці Росію. Кремль заперечив звинувачення, заявивши, що це є частиною "русофобської" кампанії, яку, за словами Москви, проводять деякі країни Заходу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація