У Держдепі США назвали мітинги під Нацбанком "медаллю за заслуги" - НБУ

У Держдепі США назвали мітинги під Нацбанком "медаллю за заслуги" - НБУ

Фото: СтопКор

Керівництво регулятора вважає, що мітинги мають на меті дискредитувати проведені реформи та стати на заваді співпраці з МВФ.

Виконувач обов’язків заступника Державного секретаря США Філіп Рікер заявив, що мітинги під стінами Національного банку – це насправді "медаль за заслуги" і підтвердження того, що український регулятор все робить правильно.

Про це він заявив під час зустрічі з Головою НБУ Яковом Смолієм, пише пресслужба НБУ.

Яків Смолій розповів представникам Держдепу США, що мітинги, на думку правління НБУ, мають декілька цілей. Зокрема, дискредитувати НБУ і проведені ним реформи, стати на заваді співпраці з МВФ, психологічно тиснути на членів правління центробанку, аби ті звільнилися з посад.

"Незважаючи на це, Національний банк продовжує виконувати свою роботу, а співпраця з МВФ залишається головним пріоритетом. Адже це забезпечить продовження реформ в країні та стане позитивним сигналом для іноземних інвесторів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у зустрічі також взяли участь другий заступник Державного секретаря з питань Європи та Євразії Джордж Кент, Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова та заступник Голови Дмитро Сологуб.

⚡️ Мітинги під стінами Національного банку – це насправді “медаль за заслуги”, підтвердження того, що український...

Опубліковано Національний банк України Четвер, 5 грудня 2019 р.

Нагадаємо, під Нацбанком відбуваються акції протесту проти корупції. Під стінами головної фінустанови країни громадські активісти вимагають відставки керівництва відомства, а також створення тимчасової слідчої комісії для розслідування злочинів у НБУ. До активістів приєдналися ще й феросплавники та металурги. Серед них працівники підприємств, що входять або входили до так званої групи "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Згодом Національний банк України заявив про тиск та спекуляції на адресу регулятора з боку колишнього власника "Приватбанку" Ігоря Коломойського та нардепа Олександра Дубінського. НБУ навіть подав позов до суду проти народного депутата від "Слуги народу" Дубінського через "наклеп". У відповідь нардеп облаяв керівництво установи. "*бав тебе в тупий собачий рот", - звернувся він до глави НБУ Якова Смолія.

Під стінами НБУ вже другий тиждень триває антикорупційний мітинг

Під стінами НБУ вже другий тиждень триває антикорупційний мітинг

Повʼязані теми:

Наступна публікація