Прикордонники мають план дій у разі морського наступу Росії

Прикордонники мають план дій у разі морського наступу Росії

Фото: Associated Press

За час російської агресії загинули 70 українських прикордонників.

Державна прикордонна служба України має план дій на випадок відкритого наступу Росії.

Про це заявив глава відомства Сергій Дейнеко, пише “Інтерфакс-Україна”.

Посадовець наголосив, що план є, але він не може виносити його на загал. І зазначив, що морська охорона діятиме всіма можливими засобами, навіть якщо потрібно буде віддати життя за охорону українського морського кордону, то, за його словами, прикордонники підуть на це.

Дейнеко також нагадав, що за час російської агресії на Донбасі 70 українських прикордонників загинули, захищаючи кордони нашої держави.

Як повідомлялося раніше, 25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов’язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.

Нагадаємо, Міжнародний морський трибунал ООН провів перші слухання за позовом України про заходи щодо РФ для звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів 10 травня. Раніше Росія повідомила, що не братиме в них участі. Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі. 

У Росії рішення трибуналу не визнають. Мовляв, трибунал не має права цього вимагати, оскільки інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду. У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права, Україна буде домагатися введення "гамбурзьких санкцій".

Повʼязані теми:

Наступна публікація