У Держприкордонслужбі розповіли, скільки росіян не впустили до України під час воєнного стану

У Держприкордонслужбі розповіли, скільки росіян не впустили до України під час воєнного стану

Фото: Reuters

За останню добу потрапити до україни не дозволили 89 громадянам РФ.

Державна прикордонна служба України за весь період дії воєнного стану в десяти областях не пропустила на територію України близько 1650 громадян Російської Федерації.

Про це у середу, 26 грудня, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на речника Держприкордонслужби Олега Слободяна.

За його словами, йдеться про період від 26 листопада до 26 грудня. Слободян уточнив, що за останню добу на територію України не допустили 89 громадян Росії.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

В Україні спливає термін дії воєнного стану

В Україні спливає термін дії воєнного стану

Повʼязані теми:

Наступна публікація