У Держприкордонслужбі запевнили, що готові до запровадження біометричного візового режиму з РФ

У Держприкордонслужбі запевнили, що готові до запровадження біометричного візового режиму з РФ

Фото: Офіс президента України

Після ухвалення рішення росіяни зможуть в’їжджати до України лише за біометричними закордонними паспортами.

Державна прикордонна служба України готова до запровадження біометричного візового режиму з Російською Федерацією.

Про це під час прес-конференції заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Ми готові до такого виду контролю. Йдеться про те, що якщо рішення буде прийнято - громадяни Російської Федерації будуть користуватися не просто закордонними паспортами, а біометричними закордонними паспортами. Ми повністю готові до виконання цього рішення. Тому що ми, по-перше, вже працюємо від 2017 року з біометричними документами, і по-друге, від 2018 року ми працюємо з біометричними даними. Тому для нас складнощів у тому, щоби проводити такий вид контролю, немає жодних", - наголосив він.

За словами Слободяна, наразі кількість громадян Російської Федерації, які їдуть до України з біометричними паспортами, невелика.

Окремо помічник голови Держприкордонслужби зазначив, що не може коментувати заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про біометричний візовий режим.

Україна готується до біометричного візового режиму з РФ

Україна готується до біометричного візового режиму з РФ

Нагадаємо, в українському МЗС заявили, що готуються до введення біометричного візового режиму з Росією. За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, звичайний візовий режим з країною-агресором не працюватиме, тому потрібно запроваджувати більш жорсткий контроль.

"Для цього в майбутньому вводитиметься система квазі-дозвільна, а потім механізм моніторингу за тим, хто і де переміщається. Якщо і говорити про візовий режим, то нам потрібен біометричний візовий режим", - сказав міністр.

Повʼязані теми:

Наступна публікація