У Держспецзв'язку пояснили роль простих українців у поширенні вірусу Petya.А

У Держспецзв'язку пояснили роль простих українців у поширенні вірусу Petya.А

Фото: visualhunt.com

Фахівці "грішать" на VPN та неліцензійне програмне забезпечення.

Наймасовішу хакерську атаку останніх років переживає Україна. У державі паралізовані платіжні системи магазинів, автозаправок, енергокомпаній, під загрозою пошта та транспорт, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Загадковий вірус блокує роботу заражених комп'ютерів – користувачам висвітлюється чорний екран із вимогою заплатити викуп. Керівники установ, роботу яких паралізувала ця програма-шантажист, здебільшого коментарів уникають. У Нацбанку наголошують: про небезпеку попереджали, але ніхто не дослухався.

Вірус "Petya" паралізував роботу банків та державних установ по всій Україні

Вірус "Petya" паралізував роботу банків та державних установ по всій Україні

У Держспецзвязку заявляють, що хакерська атака стала можливою через незахищеність серверів державних і комерційних установ. "На жаль, ця атака стала можливою – на сьогоднішній день – тому що люди, підприємства користуються неліцензованими продуктами. Користуються – зараз є популярною тема VPN і так далі. Неперевірених і тому подібних речей", - наголосив радник голови цієї структури Сергій Прокопець.

Окрім державних та комерційних установ, вірус Petya.А вразив і комп'ютери Кабміну, зізнався віце-премєр Павло Розенко. Коли ж припиниться атака, ніхто прогнозів не дає.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація