У дитсадок на Київщині привели маленького лева

У дитсадок на Київщині привели маленького лева

Фото: pixabay.com

Батьки не бачать у цьому проблеми, а от зоозахисники шоковані.

На Київщині в Білій Церкві до дитячого садочка привели кількамісячне левеня. Діти задоволені зустріччю, натомість зоозахисники говорять про небезпеку і неприпустимість такого поводження з тваринами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це знущання над твариною. По-друге, це небезпека для дітей. Якби щось сталося в цьому дитячому садку, покарання б фактично ніхто не поніс, бо вже були історії, коли в цирках ведмідь нападає на глядачів, на дітей – і жодної юридичної відповідальності за це ніхто не несе", - переконує активіст Олександр Тодорчук.

Фото з левеням: у Білій Церкві до дитсадків привели маленького хижака

Фото з левеням: у Білій Церкві до дитсадків привели маленького хижака

Перед журналістами на порозі дитсадка зачиняють двері та викликають охорону. Батьки дітей підтверджують, що звір був на території, але проблеми в цьому не вбачають. "Якщо це з дотриманням норм безпеки – у мене ніяких питань немає", - каже тато 4-річного хлопчика Руслан Руденко. З такою точкою зору не погоджується дитячий психолог Тетяна Семенова. "Навряд чи діти отримують гарний урок від нас, дорослих, коли бачать тварину в неволі. Якби навчали дитину поважати природу, звіра – мені здається, діти зростали б гуманнішими, добрішими, зокрема й стосовно одне одного", - каже вона.

Власники закладу спершу заперечують появу хижака на своїй території, але згодом заспокоюються і пояснюють свою позицію. "Можливо, я про те не подумав в ту хвилину. Але я не вважаю за погане, що діти там сфотографувались з мішкою. Чи з жирафом. Чи ще з кимось", - сказав засновник приватного дитячого садочку Сергій Макушин. Цього ж левенятка водили ще до одного дитячого центру у Білій Церкві, а в столичному зоопарку розповідають, що навіть малий лев може становити  загрозу. "Левенятко - це дика тваринка, яка навіть якщо вона вигодована штучно, може бути достатньо агресивною. Навіть якщо вона не агрессивна, вона дуже царапуча і кусюча. Тобто маленьке левенятко може дуже сильно вкусити і цим налякати дитинку. Але і діти можуть вдарити чимось і спровокувати в нього стрес", - каже головний лікар київського зоопарку Інна Васильковська.

Чия це була тварина - дізнатися не вдалося. Зоозахисники кажуть, що й надалі боротимуться за заборону на законодавчому рівні в Україні фотопослуг зі звірами та продаж диких тварин приватним особам.

Торік у міжнародному пункті пропуску "Чорноморський морський торгівельний порт" прикордонники і митники виявили левеня, яке намагалися незаконно вивезти за кордон. Левеня дуже рано відлучили від матері, тому тварина недорозвинена і могла взагалі не перенести дорогу в задушливому відсіку авто.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація