У Дніпрі 32-річний чоловік ціною свого життя захистив майно сусіда від крадія

У Дніпрі 32-річний чоловік ціною свого життя захистив майно сусіда від крадія

У Дніпрі 32-річний чоловік ціною свого життя захистив майно сусіда від крадія

Стрілянину злочинець відкрив, коли його наздогнали неподалік місця злочину.

У Дніпрі двоє небайдужих чоловіків спробували захистити сусідське майно і самотужки затримати крадія. Злочинець під час переслідування вихопив пістолет і відкрив вогонь, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми не з тих людей, щоби зачинитися – і нічого не бачили, нічого не знаємо", - пояснює дружина одного з чоловіків Олена Мосьпан. З її слів, чоловік і кум повернулися після роботи та близько 22:00 години почули дзвін розбитого скла з будинку сусіда навпроти. Не вагаючись, вони кинулися захищати будинок сусіда, бо знали, що господар у від'їзді.

У Дніпрі чоловік загинув, коли з другом намагались затримати грабіжника

У Дніпрі чоловік загинув, коли з другом намагались затримати грабіжника

Крадій кинувся навтьоки, а чоловіки почали його переслідувати. Коли наздогнали – втікач вихопив пістолет і почав стріляти. На крики та постріли збіглися інші люди, зловмисника затримали, а скривавлених друзям викликали швидку. Павлові злодій прострелив ногу, а Миколі влучив у серце. Чоловік встиг сказати кілька слів і помер у сусідів на руках. "Його слова: Паша, я гасну. І втратив свідомість", - розповів свідок події Валентин Швачко.

За словами очевидців, затриманий убивця спершу пробував залякувати людей кримінальними авторитетами, потім пропонував домовитися, але марно. Злодій зараз у лікарні під конвоєм, загроз його життю немає. "Струс головного мозку, перелом кісток носу без зміщення. Він повністю при свідомості", - розповіла заступник головного лікаря обласної лікарні ім.Мечникова Олена Гавва.

Слідчі встановили особу злочинця – це 50-річний чоловік, неодноразово засуджений за розбої та грабежі. "Вилучений і направлений на експертизу стартовий пістолет, перероблений під стрільбу кулями 9-міліметровими", - розповіла речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Господар будинку, котрий захищали від крадія сусіди, приголомшений трагедією та ціною, яку за збереження його майна заплатили небайдужі. "Якщо чесно, краще б він усе вкрав", - зізнається Руслан Цацко. Вбитому Миколі було 32 роки, з пораненим Павлом вони дружили все життя, разом працювали на будівництві. Павлові ще доведеться витримати операцію, аби дістати кулю з ноги – він відмовився лишитися в лікарні, щоб попрощатися з другом.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація