У Дніпрі цілий клас не ходить до школи через агресивного хлопчика, який б'є інших дітей

У Дніпрі цілий клас не ходить до школи через агресивного хлопчика, який б'є інших дітей

У Дніпрі цілий клас не ходить до школи через агресивного хлопчика, який б'є інших дітей

Фото: ТСН

Відрахувати школяра за поведінку у школі не мають права.

У Дніпрі цілий клас оголосив страйк проти семирічного хлопчика, а батьки вийшли на акцію протесту під школу. Другокласники не ходять на уроки, бо один хлопчик б'є решту. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Це лише один день із життя 2-Б. На відео з камери спостереження видно, як хлопчик нападає на інших дітей, кидається речами і в дорослих, а ще коле однолітків гострою дротиною. Довелося навіть викликати поліцію та знімати побої.

Щоденні напади та зірвані уроки – батьки кажуть: діти потерпають від Андрія, відколи він перейшов сюди торік з іншої школи.

"Він її ганчіркою в обличчя вдарив, плювався. Останні дні штовхав в груди кілька разів. Я боюся за життя своєї дитини!", - каже Юлія Чабанюк, мати школярки.

"Він в учителя плює, ображає, кидає, встає посеред уроку. Починає забирати у всіх дітей ручки", - розповідає Олена Ільїна, бабуся школяра.

Батьки обурені: просили матір Андрія вплинути на сина, та вона не реагує. Жінка телефоном повідомила, що винен не її син, а всі інші діти.

"Я не бачу причин міняти школу. Бо я впевнена, що моя дитина ні в чому не винна. Мій син не б'є дітей. Він захищається", - каже вона.

Батьки написали численні скарги, але поки що марно. Директор школи пояснює: відрахувати хлопчика не мають права.

"На жаль, у нас немає такого права - взяти і виключити, чого хотіли батьки. Вона повинна дати згоду і перевести дитину на іншу форму навчання. Я вже не кажу в іншу школу - повинна дати згоду мама", - каже директор школи Лариса Жмако.

Шкільний психолог визнає: у хлопчика справді є проблеми, і з ним має працювати фахівець. Але без дозволу мами це неможливо.

"Дитина дуже швидко втрачає контроль. Дитина агресивна. Може, причина виходить з домашньої обстановки. Це як варіант", - каже шкільний психолог Катерина Гапон.

Водночас мати Андрія написала скаргу до міського управління освіти, що батьки однокласників заважають її сину вчитися. Чиновники створили комісію.

"Було запропоновано скласти графік відвідування занять у 2-Б класі вільними адміністраторами закладу, психологами. Щоб цю ситуацію відкоригувати", - розповіла заступник начальника відділу міського управління освіти Людмила Кошман.

Тим часом, батьки припиняти страйк не збираються. Якщо мати не погодиться перевести хлопця з класу, звертатимуться до суду. А до того їхні діти будуть на вимушених канікулах, проте у безпеці.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

У Дніпрі цілий клас оголосив страйк проти 7-річного хлопчика

У Дніпрі цілий клас оголосив страйк проти 7-річного хлопчика

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація