У Дніпрі лабораторії не справляються з навантаженнями проведення ПЛР-тестувань: скільки чекають результатів

У Дніпрі лабораторії не справляються з навантаженнями проведення ПЛР-тестувань: скільки чекають результатів

Фото: Associated Press

Інколи період отримання результатів аналізу становить понад 10 днів.

У Дніпрі через велику кількість тестів ПЛР, лабораторії не встигають їх проводити. Через це виникає затримка з отриманнями результатів тестувань.

Про це  під час брифінгу повідомив заступник міського голови Дніпра, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський.

Він зазначив, що у місті працюють мобільні бригади з ПЛР-системою. Вони вже здійснили 5242 виїзди та обстежили майже 29 тисяч пацієнтів. Водночас результати тестувань продовжують затримувати обласні лабораторії.

"Виникають проблеми з отриманням результатів ПЛР-тестувань. У місті дві лабораторії – у лікарні ім. Мечникова та обласна лабораторія. На жаль, вони не справляються з навантаженням. Інколи період отримання результатів аналізу становить більше 10 днів. Сподіваюсь, що державні органи влади ухвалять відповідні рішення і ця ситуація налагодиться", — зауважив Андрій Бабський.

Він наголосив на тому, що міська влада вплинути на це не може, тому попросив дніпрян ставитись  до цього з розумінням і не звинувачувати сімейних лікарів.

Нагадаємо, що станом на неділю, 11 жовтня, в Україні зафіксовано  261 034 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 4 972 летальних, 113 507 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 4 768 нових випадків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація