У Дніпрі на роковини розстрілу поліцейських відкрили пам'ятник на місці трагедії

У Дніпрі на роковини розстрілу поліцейських відкрили пам'ятник на місці трагедії

У Дніпрі на роковини розстрілу поліцейських відкрили пам'ятник на місці трагедії

Вирок обвинувачуваному мають винести до кінця року.

В Дніпрі на місці розстрілу патрульних Артема Кутушева та Ольги Макаренко відкрили пам'ятник загиблим правоохоронцям. Сьогодні виповнюється рік з дня трагедії, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Метровий гранітний шеврон, де назавжди тепер разом два прізвища, відкрили на автовокзалі. Саме тут рік тому патрульні потрапили під кулі. У той день доньці поліцейського Артема Кутушева виповнилося три роки. Тоді тато востаннє її привітав.

"Поганий подарунок нам на день народження. Кароліна завжди буде знати, що у неї був тато героєм, вона завжди буде його пам'ятати. Вона і зараз знає, що тато герой", - каже дружина загиблого Вікторія Кутушева.

Патрульні наздогнали порушника, що проїхав на червоне світло. Той почав одразу домовлятися. Артем Кутушев взяв його документи для перевірки і сів до патрульного авто. Аж раптом зупинений водій дістав зброю та почав вимагати в патрульних віддати пістолети. Але навіть під прицілом коп зброю не віддав.

У роковини розстрілу патрульних у Дніпрі відкрили метровий гранітний шеврон

У роковини розстрілу патрульних у Дніпрі відкрили метровий гранітний шеврон

"Я про це думала. Мені, як матері, теж хотілося б, щоб він віддав ці пістолети. Але всі мої родичі і чоловік сказали: він би з цим не зміг жити. Ось він такий! Він відповідальний, він чесний! Дав присягу - її треба виконувати", - впевнена мати Артема.

Нападник розстріляв Артема Кутушева та його напарницю Ольгу Макаренко. Перед смертю поліцейський встиг поранити і його. Надвечір утікач сам прийшов до лікарні. Кулю, випущену з табельної зброї, дістали з тіла Олександра Пугачова під час операції. 34-річний колишній боєць батальйону "Торнадо" був у розшуку за тяжкі злочини, тому і вбив патрульних, щоб не піймали.

"З самого початку підсудний відмовився давати будь-які покази. На теперішній час навіть не встановлено, чи визнає він провину чи не визнає", - повідомив керівник відділу обласної прокуратури Олег Комнатний.

Пугачов на останньому судовому засіданні був у футболці з власним прізвищем на грудях – золотими літерами. За три десятки судових засідань вибачень у родичів вбитих не попросив.

Суд вже дослідив майже всі речові докази та допитав свідків. Тож на вирок чекають до кінця року. Прокуратура проситиме відправити Пугачова за грати до кінця його життя.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація