У Дніпрі перекрили міст, через який побились об заклад Зеленський з Філатовим

У Дніпрі перекрили міст, через який побились об заклад Зеленський з Філатовим

У Дніпрі перекрили міст, через який побились об заклад Зеленський з Філатовим

Новий міст обіцяють повністю полагодити до дня міста.

Сьогодні вночі у Дніпрі закрили для руху транспорту Новий міст - це головна артерія, що з'єднує Лівий берег із центром міста, йдеться у ТСН.12:00.

Під час останнього візиту до Дніпра президента Зеленського мер міста Борис Філатов побився з ним об заклад, що встигне відкрити переправу 14 вересня. Аби прискорити мляві роботи, міст чиновники вирішили перекрити. І хоча у Дніпрі є ще три переправи через ріку - головне транспортне навантаження таки ніс на собі перекритий нині центральний міст.

ТСН проінспектувала усі три переправи, на які нині пустили транспорт з Нового мосту. І Дніпро складно проходить випробування.

Затори у годину пік дійсно доволі серйозні. Від ранку сотні, якщо не тисячі, дніпрян пішки йшли півтора кілометра перекритим  центральним мостом, аби потрапити на роботу. Кажуть, громадським транспортом з Лівого берега  на Правий тепер їхати більше години, а раніше це було максимум вдвічі менше.

Затори полонили Дніпро: містяни дістаються своїх робіт пішки

Затори полонили Дніпро: містяни дістаються своїх робіт пішки

Водії громадського транспорту, які тепер їздять трьома іншими переправами через Дніпро, визнають: зранку з боку Лівого берега були тягнучки і на в'їздах на мости, і на самих переправах. Тож дійсно дорога виходить значно довшою, ніж раніше.

Поки на трьох об'їзних переправах були тягнучки, Центральна набережна, яка зазвичай вранці просто стоїть, була сьогодні набагато менше завантажена. Тож центр міста через закриття мосту не став.

Транспортного колапсу містяни очікують сьогодні, починаючи з 17 години, коли масово повертатимуться з роботи додому.

Як відомо, ремонтувати переправу почали ще два роки тому, спочатку обіцяли впоратися за рік, згодом строки почали відтягувати. Смуги руху закривали почергово - через це місто постійно стояло у заторах. Вартість ремонту зросла удвічі, на підрядника прокуратура навіть відкрила кримінальне провадження. За 2 роки фактично лише зробили балки та поремонтували опори, що стоять у воді. Залишились майже усі наземні роботи. І тепер міська влада хоче впоратись із ними за 2 місяці.

Журналіст ТСН Антон Мачула

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація