У Дніпрі рятують військових, яким відірвало кінцівки в Авдіївці

У Дніпрі рятують військових, яким відірвало кінцівки в Авдіївці

Поранених у дуже важкому стані евакуювали із АТО в ці вихідні.

У Дніпрі рятують п'ятьох тяжкопоранених бійців, яких доправили із зони АТО впродовж вихідних. Хірурги працювали в операційних до самого ранку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військові зазнали складних мінно-вибухових та кульових поранень в Авдіївці. Постраждалим хлопцям від 20 до 29 років. Один із бійців утратив обидві ноги, інший залишився без руки, а осколки зрешетили йому груди та живіт, пошкоджено печінку. Тим не менше, лікарям вдалося стабілізувати стан пораненного – він почав самостійно дихати.

Лікарі Дніпра розповіли про стан тяжкопоранених бійців, яких доправили з Авдіївки

Лікарі Дніпра розповіли про стан тяжкопоранених бійців, яких доправили з Авдіївки

Попереду в поранених численні операції, але медики сподіваються всім їм урятувати життя. "Зараз їм переливають кров. Вони всі надійшли з низьким гемоглобіном. Ноги, рука – просто відлетіли, там не було живого місця, як їх зберегти. Те, що вдалося хірургам – це зробити реампутацію, щоби можна було підібрати протез", - пояснив головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Як уже повідомлялося, там само в Дніпрі лікують пораненого під час обстрілу терористів мирного жителя Авдіївки. Осколок, що прошив лобну кістку, нейрохірурги під мікроскопом діставали дві години. Операція пройшла вдало, але попереду в чоловіка тривала реабілітація. Поранений мирний житель Авдіївки радіє, що прийнамні у реанімації особисто подякує захисникам свого міста. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація