У Дніпрі слідчий "навішав" обвинувачень на бізнесмена і попросив $ 10 тисяч хабара

Гроші правоохоронець хотів отримати за нібито "вирішення проблем" підприємця із законом.

Служба безпеки України спільно військовою прокуратурою та внутрішньою безпекою поліції затримали хабарника. Слідчий обласного управління поліції в Дніпрі вимагав гроші з приватного підприємця.

Як повідомляють в обласному управлінні СБУ, старший лейтенант поліції "штучно звинуватив у порушеннях податкового законодавства" місцевого бізнесмена, а потім почав вимагати з нього хабар у розмірі 10 тисяч доларів за те, щоби справа не мала розвитку. "Оперативники спецслужби затримали старшого слідчого в одному із спальних районів Дніпра після отримання всієї суми хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії", - наголошують у спецслужбі.

Напередодні співробітники ГПУ спільно з СБУ та Нацполіцією викрили на хабарі начальника департаменту поліції охорони України генерала третього рангу Будніка, який через посередника вимагав, крім офіційних платежів, понад 80 тис гривень щомісяця за надання послуг з фізичної охорони. Про це у Facebook заявив генпрокурор України Юрій Луценко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація