У Дніпрі спецпризначенці прийшли втішити малят, дитсадок яких опинився в епіцентрі навчань поліції

У Дніпрі спецпризначенці прийшли втішити малят, дитсадок яких опинився в епіцентрі навчань поліції

Фото: ТСН

Попереду в правоохоронців іще зустріч із батьками вихованців садочка.

У Дніпрі поліцейські та бійці загону спецпризначення завітали до дитячого садочка, котрий наполохали раніше раптовими навчаннями зі стріляниною та вибухами. Цього разу замість зброї до закладу правоохоронці принесли повітряні кульки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тримати їх спецпризначенцям було незручно, але вони мали для кого старатися. "Для діток, щоби підняти їм настрій", - розповіли вони. Далі протягом години бійці були віддані на "по шматування" малечі – та розпитувала про службу, роздивлялася уніформу, обмацувала амуніцію і перевіряла на справність рації. Діти лізли бійцям на шию, чіплялися за бронежилети, стукали по шоломах, а силовики терпляче посміхалися та брали малих на руки.

Правоохоронці прийшли вибачатися у дитсадок, біля якого влаштували навчання із стріляниною

Правоохоронці прийшли вибачатися у дитсадок, біля якого влаштували навчання із стріляниною

Теперішню появу, на відміну від попередньої, правоохоронці погодили з батьками і персоналом дитсадка. "Щоби розповіли дітям, що не страшно", - каже мама Людмила Строченко. "Донести, що поліція створена для того, щоб створити дітям безпеку, щоб захищати їх", - пояснила мету акції відділу ювенальної превенції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Карпеченкова.

Дітей особливо вразило перебування в поліцейській машині. Після нього 5-річні малята почали називати копів своїми новими друзями. "Якщо після навчань в них був страх перед людьми у формі, то зараз вони перестали боятися", - визнала завідуюча дитячого садочка Влада Літошко. Однак попереду в поліцейських іще більш складна зустріч – із батьками дітей, котрим належить пояснити навчання, котрі стали резонансними.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація