У Дніпрі ув'язнили ще двох "тітушок" за побиття АТОвців на 9 травня

У Дніпрі ув'язнили ще двох "тітушок" за побиття АТОвців на 9 травня

Фото: УНІАН

Суд продовжить обирати запобіжні заходи затриманим у суботу.

Два місяці у СІЗО проведуть Руслан Кіндегалієв та Антон Маковецький, яким інкримінують хуліганство та організацію масових заворушень у Дніпрі на 9 травня. Такий запобіжний захід обрав Жовтневий суд Дніпра, повідомляє кореспондент ТСН.

Третій затриманий - Віталій Григор'єв - наразі очікує рішення. Решті з шести затриманих обиратимуть запобіжний захід у суботу. Біля суду зібралися родичі затриманих. Вони заявляють: чоловіки ні в чому не винні, вони просто прийшли на парад.

Майже для всіх прокуратура проситиме арешту на два місяці. Окрім того, хто пішов на угоду зі слідством і надав свідчення про тих, хто збирав спортсменів на акцію та пропонував гроші. Правоохоронці ідентифікували інших молодиків, які брали участь у побитті, затримання триватимуть.

"Нами встановлено ще 15 осіб, можливо, причетних до цих подій. Дев'ятеро з них вже встановлено", - повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Олег Грозь.

Щонайменше ще трьох планують затримати саме сьогодні. Чи вдалося це поліції - підтверджень від правоохоронців поки що не надходило. За участь у масових заворушеннях, побитті та хуліганстві нападники можуть отримати до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, напередодні обрали запобіжний захід першому з семи затриманих за бійку. 9 травня у Дніпрі сталися сутички - проти АТОвців виступили спортсмени з однаковими помаранчевими наклейками на одязі, що супроводжували депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Поліція не лише не перешкодила молодикам, але й не затримувала нікого – вони й далі продовжили хід.

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки, а голова Національної поліції України Сергій Князєв призначив новим керівником Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація