У Дніпрі врятували пенсіонера після переохолодження з температурою тіла в 21 градус

У Дніпрі врятували пенсіонера після переохолодження з температурою тіла в 21 градус

Фото: Reuters

Загроза для життя старенького вже минула.

Неймовірний порятунок, який здивував навіть лікарів. У Дніпрі медикам вдалося врятувати пенсіонера, який усю ніч пролежав на вулиці на холодній землі, йдеться в ТСН.12.00.

Коли старенького привезли в лікарню, температура його тіла була нижчою за двадцять один градус. Таке переохолодження вважається несумісним із життям.

86-річного колишнього військового на подвір’ї знайшла вранці донька, яка прийшла до батька. Він був непритомний. У критичному стані чоловіка доправила «швидка» до обласної лікарні Мечникова. Тут його у реанімації рятували за допомогою системи повітряного обігріву. Це спеціальна ковдра, що утворює теплий кокон довкола пацієнта і потроху підвищує температуру. Цю систему подарували лікарні волонтери.

Медики визнають: усі зусилля таки дали результат. Загроза для життя старенького вже минула.

«Це чудо, яке виникає дуже рідко! Він пообіцяв нам, що більше не буде без дочок виходити на вулицю, буде пити пігулки від тиску, тому що саме гіпертонічний криз дав такий удар, що він на час знепритомнів і ледь не замерз», - каже головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація