У Дніпрі з пожежі в очереті врятували сову

У Дніпрі з пожежі в очереті врятували сову

У Дніпрі з пожежі в очереті врятували сову

Фото: ДСНС у Дніпропетровській області

Рятувальникам вдалося винести безпомічного птаха в безпечне місце.

Працівники Державної служби із надзвичайних ситуацій України у Дніпропетровській області врятували з пожежі птаха. Це сталося в Самарському районі міста Дніпро.

Шановні друзі ❗ На Дніпропетровщині частішують випадки виникнення пожеж в екосистемах. Знищується рослинність та живі...

Опубліковано Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області Середа, 26 лютого 2020 р.

Повідомлення про пожежу на вулиці Івана Виговського рятувальники отримали вдень 26 лютого. На відкритій території горів очерет і суха трава. Площа займання склала 0,12 га, вогнеборці швидко впоралися із завданням загасити полум’я.

Під час пожежі було виявлено двох сов. "Одна з них знайшла в собі сили та відлетіла, а інша постраждала від диму та була врятована вогнеборцями. Пташку передали небайдужій жінці, яка взяла на себе зобов'язання підлікувати крилату та відпустити на свободу", - повідомляють у пресслужбі ДСНС.

Там також звертають увагу українців на беззахисність тварин і птахів перед пожежами в екосистемах. "Друзі, пам'ятайте! З приходом весни починається період розмноження. Маленькі тварини стають особливо вразливими в разі пожежі, адже не можуть втекти від вогню та залежать від екосистеми. Будьте чемними до природи та бережіть ту землю, на якій житимуть ваші діти", - просять рятувальники.

Раніше в США героїчний папуга криками "Вогонь!" урятував родину від пожежі. Коли будинок охопив вогонь, сім'я міцно спала, і птах розбудив людей своїм голосом.

Пожежа сталась у плавнях під Херсоном: надзвичайники підозрюють підпал

Пожежа сталась у плавнях під Херсоном: надзвичайники підозрюють підпал

Повʼязані теми:

Наступна публікація