У Дніпрі закривають фінансування усіх ветеранських організацій після бійні 9 травня - Філатов

У Дніпрі закривають фінансування усіх ветеранських організацій після бійні 9 травня - Філатов

Фото: УНІАН

Мер міста замислюється про створення аналога німецького фрайкора.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про закриття міського фінансування всіх "ветеранських організацій".

Таку заяву він зробив на своїй сторінці в Facebook за підсумками зіткнень біля пам'ятника Слави 9 травня.

"Із сьогоднішнього дня я закриваю міське фінансування всіх "ветеранських організацій". ...бійці колчаківських фронтів 46 року народження виїжджають з міськвиконкому вперед ногами. Назавжди", - написав Філатов.

При цьому мер Дніпра пообіцяв, що на наступній сесії міськради буде виділено фінансування союзу ветеранів АТО.

Філатов назвав себе винним у тому, що сталося 9 травня.

"Я винен, що довірився обіцянкам поліції, що все під контролем. Природно, що у мера немає пари сотень громил-"космонавтів", які мають кийки і поліцейські посвідчення, але все одно винен", - зазначив він.

При цьому мер Дніпра попередив, що якщо "ненормальна ситуація в поліції" не зміниться, то в місті буде створений аналог фрайкора – так називалися напіввійськові добровольчі організації у Німеччині та Австрії у 18 - на початку 20 століть.

Нагадаємо, 9 травня у Дніпрі на підходах до пам'ятника Слави людей перевіряли металошукачами та вилучили кілька пістолетів, ножі і газові балончики. Однак ні це, ні велика кількість правоохоронців сутичкам не завадили – їх було кілька, проти АТОвців виступили спортсмени з однаковими помаранчевими наклейками на одязі, що супроводжували депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Поліція не тільки не завадила хлопцям, але і не затримувала нікого – вони і далі продовжили ходу. "Співробітники поліції почали нас тиснути. З-за них вискочила група молодих людей, стала бити разом з поліцією", - розповів постраждалий Володимир Мазур. Волонтери Червоного Хреста кажуть, що у постраждалих в основному розсічення на голові і проблеми з очима через сльозогінний газ. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

Українці відзначили 9 травня з сутичками, провокаціями та забороненою символікою

Українці відзначили 9 травня з сутичками, провокаціями та забороненою символікою

Повʼязані теми:

Наступна публікація