У Дніпрі запровадили премії за пошук вандалів

У Дніпрі запровадили премії за пошук вандалів

Фото: pixabay.com

Грошова винагорода досягатиме 180 тисяч гривень.

У Дніпрі з міського бюджету виділятимуть премії за допомогу у пошуку вандалів. Сума заохочення досягає 180 тисяч гривень, йдеться у ТСН.16:45.

Рішення ухвалили місцеві депутати. Розмір виплати визначатимуть окремо по кожному випадку. Щоб отримати кошти, треба надати достовірні дані про тих, хто паплюжить місто. Поштовхом до рішення стали написи з рекламою наркотиків на пам'ятнику підприємцю й меценату Олександру Полю на центральному проспекті Дніпра.

Мер пообіцяв 100 тисяч гривень з особистого фонду за інформацію про вандалів. Їхні особи врешті встановила поліція. Це двоє 16-річних школярів, яким тепер загрожує покарання за хуліганство. Водночас підлітків можуть звинуватити і в схилянні до вживання наркотиків. За це передбачена вже кримінальна відповідальність. Також оштрафують їхніх батьків. А от чи отримує хтось премію за упійманих 11-класників, у мерії поки що не вирішили.

"Діти зі звичайних сімей. Один хлопець навіть говорить, що він не розмальовував, а просто фотографувався поруч з цими написами. І стосовно того, чи отримували вони за це кошти, вони не говорять", - повідомила речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Депутати Дніпра видаватимуть премії за допомогу у пошуку вандалів

Депутати Дніпра видаватимуть премії за допомогу у пошуку вандалів

Повʼязані теми:

Наступна публікація