У Дніпропетровській області пара пересилала зброю покупцям "Новою поштою"

У Дніпропетровській області пара пересилала зброю покупцям "Новою поштою"

У Дніпропетровській області пара пересилала зброю покупцям "Новою поштою"

За версією слідства, раніше судимий криворіжець разом зі співмешканкою налагодили виробництво та збут зброї.

У Дніпропетровській області викрито групу осіб, які виготовляли та збували вогнепальну зброю. Фігурантів затримано і вони чекають на початок суду.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

За версією слідства, раніше судимий криворіжець разом зі співмешканкою налагодили виробництво та збут зброї. Від постачальників вони отримували комплектувальні деталі та за допомогою спеціального устаткування саморобним способом виготовляли та переробляли вогнепальну зброю.

Після цього товар збували через спеціальний сайт в мережі Інтернет на території України, а гроші отримували на картку Монобанку.

Протягом 2019-2020 років правоохоронними органами задокументовано 145 фактів відправлень зброї "Новою поштою" до Київської, Харківської, Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

"Під час проведення обшуку за місцем мешкання фігурантів справи було вилучено 49 пістолетів, велику кількість набоїв та запасних частин до зброї, спеціальне устаткування, блокноти з чорновими записами, ноутбуки,  мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки тощо", - повідомляє пресслужба прокуратури.

Наразі організаторів злочину – чоловіка та його співмешканку – затримано. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються інші фігуранти злочину.

Нагадаємо, що водій однієї зі служб таксі звернувся до поліції через погрози. Як розповів чоловік, на вулиці Галицькій двоє невідомих, скориставшись послугами перевезення, спровокували конфлікт і після цього погрожували йому пістолетом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація