У Дніпропетровській області затримали групу іноземців, які скоювали розбійні напади на пенсіонерів

Затримані - громадяни іншої держави та мають посвідку на постійне проживання на території України.

У Дніпропетровській області поліцейські затримали трьох іноземців за розбійний напад на родину пенсіонерів. Встановлена їхня причетність до скоєння близько десятка розбійних нападів на території Дніпропетровської, Кіровоградської та інших областей.

Жертвами розбійників зазвичай ставали люди похилого віку. Про це у неділю, 28 червня, повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Так, злочин стався в ніч з 26 на 27 червня у селищі в Криничанському районі. Віджавши пластикове вікно, чоловіки залізли до будинку та напали з ножем на 78-річного чоловіка та 81-річну жінку. Потім зв’язали їх та заволоділи грошима, цінними речами та автомобілем "ВАЗ" потерпілих.

Правоохоронці встановили та затримали організатора та двох активних членів злочинного угруповання. Ними виявилися 29-, 37- та 39-річні чоловіки, які проживали у Кривому Розі.

"Встановлено, що затримані - громадяни іншої держави та мають посвідку на постійне проживання на території України. Члени міжрегіонального злочинного угруповання впродовж тривалого часу здійснювали свою злочинну діяльність. У зловмисників вилучили викрадене майно", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Наразі правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території України та проводять ряд заходів по встановленню та затриманню осіб, які могли б входити до організованого злочинного угруповання", - додали у поліції.

Банду розбійників, що тероризували жителів області, упіймали на Дніпропетровщині

Банду розбійників, що тероризували жителів області, упіймали на Дніпропетровщині

Нагадаємо, що у Києві посеред вулиці чоловік напав на дівчину, вдарив її по голові рукояткою сокири та забрав телефон. Зловмисника наздогнала та затримала поліція.

Повʼязані теми:

Наступна публікація