У Дніпропетровську медики рятують життя пораненим бійцям АТО і другу добу не виходять із операційних

У Дніпропетровську медики рятують життя пораненим бійцям АТО і другу добу не виходять із операційних

Медики боролися за життя одного із вояків 12 годин

Вояки кажуть, що не жалкують про свої рани, бо захищали батьківщину.

До Дніпропетровська вже другу добу доправляють поранених в АТО. Літаки та ґвинтокрили на місцевому аеродромі сідають один за одним. Кількість доправлених поранених за останні дві доби вже перевалила за сотню, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дніпропетровськом курсують колони "швидких" із сиренами, які постійно підвозять із летовища поранених до місцевих лікарень. Медики героїчно рятують життя українським бійцям і вже другу добу не виходять із операційних. У пʼятницю до Дніпропетровської обласної лікарні доправили 13 поранених, у суботу - ще чотирьох. Медики кажуть, що роблять все можливе, операції тривають.

Поранення у бійців справді жахливі: ушкодження черевної порожнини, мʼязів, надскладні переломи. Деяким ампутували кінцівки, один боєць із гангреною. За життя одного із бійців медики боролися 12 годин, але дива, на жаль, не сталося. Медики робитимуть усе можливе, щоб стабілізувати інших бійців і готові до прибуття нових поранених. Лікарі зізнаються, що їм важко втримати сльози, бо поранені, які із жахливими ранами приходять до тями кажуть, що ні про що не шкодують, бо захищали батьківщину. Медики кажуть, що в бійців - бойовий та патріотичний настрій.

Десятки поранених у суботу доправили до військового шпиталю у Дніпропетровську, але важко нині сказати, скільки бійців там перебуває. Бо тих, кому стає краще, відправляють до військових шпиталів у Києві та Одесі.

Мешканці Дніпропетровська намагаються допомогти пораненим. Вони здають кров, перераховують кошти на ліки та самі купують медикаменти. Люди просто на летовище привозять їжу, одяг та мобільні телефони для українських силовиків, щоб вони могли подзвонити додому і повідомити рідним, що вони живі.

Нині до Дніпропетровська доправили ще 27 поранених.

 

Нагадаємо, що медики непритомніли, коли бачили поранених під Зеленопіллям бійців

Кореспондент ТСН Ольга Павловська.

До Дніпропетровська вже другу добу доправляють поранених у зоні АТО

До Дніпропетровська вже другу добу доправляють поранених у зоні АТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація