У Дніпропетровську радянський автопром "обскакав" іномарки у "брудних перегонах"

У Дніпропетровську радянський автопром "обскакав" іномарки у "брудних перегонах"

Для водіїв влаштували "брудні перегони"

У Дніпропетровську пройшли екстремальні перегони на вантажівках та позашляховиках.

Любителів екстремальних видовищ потішили сьогодні у Дніпропетровську. Там влаштували перегони на вантажівках, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пробні  заїзди провели ще восени, тоді трасу спробували здолати лише 5 машин. А сьогодні, хоч змагання і не мають офіційного статусу, на старт вийшли аж 20-ть вантажівок, після них іще стільки ж позашляховиків. Тож, розвага сподобалась і учасникам, і глядачам,  їх  попри холодну погоду, зібралася понад тисяча.

Це однозначно не найшвидкісніші перегони, але чи не найвидовищні.  20 вантажівок стартують одна за одною, намагаючись здолати трасу усього у 600 метрів.  Але організатори подбали, щоб це були  якнайважчі 600 метрів.

"Траса – це закинутий кар'єр. Зараз дуже цікаві погодні умови, пройшов дощик, траса розкисла, буде весело!Веселощі  починаються просто зі старту – з майже вертикального спуску та ще й з нахилом", - каже організатор перегонів. Дмитро Плітченко.  

Свого максимуму сягають ось на цьому підйомі, який одночасно  екзамен  технічного стану машини і майстерності екіпажу.  Поєднати їх в потрібному місці у потрібний час до снаги не всім. 

Німецькій вантажівці, яка торік почала своє друге життя вже як гоночний автомобіль, це не вдалося.  Зрештою, після півгодини марних спроб, її на пагорб тросом витягли тридцять чоловічих. 

Там де німецька техніка буксує, вітчизняна проходить. Екіпаж ГАЗ -66 70-го року випуску, переконує – радянський автопром не в усьому пас задніх. На доказ – майже ідеальне проходження траси, без затримок та штрафних балів.

Оскільки змагання не офіційні - то немає спонсорів, а відтак і призів. Тож, переможцю дістається лише моральне задоволення.

Слідом за вантажівками "місити" мокру глину  виїхали позашляховики.  Для декого з них перший же віраж  закінчився евакуатором та СТО, але гонщиків це не засмучує. Кажуть,  за півроку до наступного екстремального старту встигнуть все полагодити. 

Нагадаємо, під Харковом пройшли "брудні перегони" любителів радянського автопрому.

Кореспондент ТСН Олена Усенко

У Дніпропетровську відбулися екстремальні перегони

У Дніпропетровську відбулися екстремальні перегони

Повʼязані теми:

Наступна публікація