У Дніпропетровську під постріли почесної варти відкрили Меморіал Невідомому захиснику Вітчизни

У Дніпропетровську під постріли почесної варти відкрили Меморіал Невідомому захиснику Вітчизни

Меморіал Невідомому захиснику Вітчизни встановили на Краснопільському цвинтарі. / Фото: ТСН.ua

Наразі на кладовищі, де встановили  стелу, поховали вже 173 загиблих бійців.

У Дніпропетровську відкрили Меморіал Невідомому захиснику Вітчизни. Як повідомляється у сюжеті ТСН.16:45, гранітну стелу заввишки чотири метри встановили на Краснопільському цвинтарі.

Саме в цьому місці після внесення даних ДНК до спеціальної бази ховають тіла ще невпізнаних вояків. Пам'ятник установлений коштом однієї людини, яка є ще й автором проекту.

Тимчасово невстановлених українських захисників почали ховати на кладовищі з вересня минулого року. Зараз їх уже - 173. При цьому ще майже 100 невпізнаних тіл залишаються у дніпропетровському морзі і найближчим часом їх також поховають на Алеї героїв.

За словами автора меморіалу Володимира Нижника, меморіал робили під прямим кутом. Так, на думку автора, складається враження, ніби меморіал обіймає весь цвинтар і загиблих. Крім того, під час створення була використана українська стилістика, як це було прийнято в козаків.

"Цей пам'ятник - це символ нашої пам'яті і нашої вдячності людям, які віддали найдорожче, що у них є. Ми і раніше були громадською організацією, яка здійснює свою волонтерську діяльність та благодійну діяльність, і ми будемо це робити до того часу, поки не закінчиться війна, поки в пам'яті людей не вляжеться горе і нещастя, які вони отримали від цієї війни", - додав громадський діяч Геннадій Корбан.

Нагадаємо, раніше у Києві презентували крижану інсталяцію "Заморожений конфлікт".

Повʼязані теми:

Наступна публікація