У "ДНР" почали боротьбу за владу: нового ватажка "республіки" назвали "незаконним"

У "ДНР" почали боротьбу за владу: нового ватажка "республіки" назвали "незаконним"

Фото: Reuters

"Генпрокуратура ДНР" хоче замінити главу "республіки".

У "генпрокуратурі ДНР" назвали незаконним призначення Дмитра Трапезникова новим ватажком "республіки" після ліквідації у кафе "Сепар" Олександа Захарченка.

Відповідне подання виконувача обов’язків генпрокурора "ДНР" старшого радника юстиції Андрія Співака, направлене на ім'я голови "Народної ради ДНР" Дениса Пушиліна, оприлюднено на сепаратистському сайті новин "ДНР".

"Зазначене рішення суперечить частині 1 статті 62 Конституції "Донецької народної республіки", яка передбачає, що в разі дострокового припинення повноважень глави "Донецької народної республіки" їх тимчасово виконує перший заступник голови Ради міністрів "ДНР", - йдеться у "документі".

Фото: dan-news.info

Як зазначається, Трапезников не є першим заступником голови "Ради міністрів ДНР", до того ж такої посади взагалі не існує.

"Унаслідок смерті голови "Ради міністрів ДНР" настає відставка "Ради міністрів ДНР". Таким чином, від дня смерті глави "ДНР" Олександра Захарченка, який поєднував свою посаду з посадою голови "Ради міністрів ДНР", зазначений орган, заступники голови "Ради міністрів ДНР", зокрема і Дмитро Трапезников, перебувають у відставці", - додав "генпрокурор ДНР".

Смерть Захарченка у ресторані "Сепар": бойовики знайшли "американський слід"

Смерть Захарченка у ресторані "Сепар": бойовики знайшли "американський слід"

За словами Співака, таким чином на Трапезникова не могло бути покладено виконання обов'язків голови "ДНР".

Окрім цього "генпрокурор ДНР" пояснив, що нині єдиним "законним" органом "республіки" є "Народна рада ДНР", яка зобов'язана заново призначити т.в.о. голови, сформувати новий кабінет міністрів і почати підготовку до виборів як керівника республіки, так і парламенту.

Фото: dan-news.info

Нагадаємо, у центрі Донецька 31 серпня прогримів вибух біля кафе "Сепар", в результаті вибуху було вбито ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що до загибелі ватажка терористів "ДНР"  може бути причетний Київ. Служба безпеки України вважає це міжусобними війнами між терористами, які не можуть поділити владу та гроші.

Виконувати обов'язки ватажка угруповання "ДНР" після вбивства Захарченко буде "віце-прем'єр" Дмитро Трапезников. У 2001-2005 роках він був менеджером футбольного клубу "Шахтар", відповідав за розвиток фан-руху. Трапезникова називали "сірим кардиналом" угруповання. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація