У Донецькій області суд звільнив з-під варти обвинуваченого у вбивстві трьох шахтарів

У Донецькій області суд звільнив з-під варти обвинуваченого у вбивстві трьох шахтарів

Фото: pixabay.com

Прокуратура вважає це рішення незаконним і неправомірним, яке може привести до тяжких наслідків

Димитровский міський суд Донецької області звільнив з-під варти обвинуваченого у вбивстві трьох робочих ПАТ "Шахтоуправління" Покровське "Красноармійського району, яке сталося 20 травня 2013 року в місті Покровск (колишній Красноармійськ).

Про це "УНІАН" повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Двоє чоловіків, озброївшись вогнепальною зброєю, приїхали в гаражний кооператив" Південний "з метою заволодіння транспортним засобом. Там злочинці вирішили викрасти автомобіль Toyota Avensis, а його власника вбили. Після того як вбивці застрелили власника машини, вони намагалися заховати його тіло в багажнику автомобіля. В цей час в гараж під'їхали ще двоє шахтарів. Обидва вони також були застрелені, а зловмисники втекли на викраденому авто ", - йдеться в повідомленні.

Один злочинець був затриманий через кілька днів після вбивства, іншого - екстрадували з Російської Федерації, куди він поїхав до родичів відразу після скоєння злочину.

Всупереч клопотанням прокуратури, за рішенням колегії суддів в квітні 2015 року один з убивць був звільнений з-під варти під заставу. Після завершення судового слідства він втік і досі перебуває в розшуку.

Іншого обвинуваченого у грудні 2015 року Красноармійський міськрайонний суд засудив до довічного позбавлення волі.

Однак стороною захисту було подано скаргу. У квітні 2016 року виробництво направили на новий судовий розгляд в Димитровский міський суд.

У п'ятницю, 4 серпня, Димитровский міський суд ухвалив рішення про відмову в задоволенні клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою 27-річного обвинуваченого. Також суд змінив запобіжний захід на домашній арешт без права на апеляційне оскарження. Таке рішення суд прийняв, посилаючись на судову практику Європейського суду з прав людини, а саме - на п.4 ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, яка була визнана у справі "Харченко проти України" (важливо відзначити, що зазначена справа стосується розкрадання коштів на підприємстві, а не особливо тяжкого злочину як умисне потрійне вбивство), пояснили в прокуратурі.

"З огляду на тяжкість скоєних людиною злочинів, а також втеча другого фігуранта після виходу під заставу, прокуратура Донецької області вважає вказане рішення незаконним і неправомірним, яке може привести до тяжких наслідків", - заявили у відомстві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація