У Донецьку зник безвісти проукраїнський журналіст, підозрюють бойовиків

У Донецьку зник безвісти проукраїнський журналіст, підозрюють бойовиків

Фото: Reuters

В його квартирі видно сліди злому і обшуку.

В окупованому Донецьку зник безвісти журналіст і письменник Станіслав Васін.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній народний депутат України Єгор Фірсов.

За його словами, швидше за все, журналіста схопили бойовики. У його квартирі видно сліди злому і обшуку.

При цьому акаунт Васіна у Facebook активний, з нього відправляють повідомлення і пишуть пости. Останній пост журналіста був опублікований за три години до повідомлення Фірсова - це було посилання на матеріал Васіна з приводу ситуації в окупованих Донецьку та Ясинуватої.

На думку Фірсова, у Facebook пише не Станіслав Васін, оскільки на телефонні дзвінки він не відповідає. Родичі не можуть його знайти і зв'язку з ним немає.

"Весь цей час Станіслав перебував на непідконтрольній території, оскільки вважав своїм обов'язком залишатися в центрі подій і писати про те, що там відбувається. З ризиками не зважав, хоча й усвідомлював чим це загрожує", - зазначив Фірсов.

Раніше у Міжнородному комітеті Червоного Хреста оприлюднили статистику зниклих безвісти на Донбасі за період конфлікту. Понад 600 зареєстрованих МКЧХ випадків зникнення безвісти залишаються нерозкритими. Переважна більшість зниклих осіб становлять чоловіки, а близько половини всіх випадків, над якими МКЧХ працює ще з початку конфлікту, стосуються зникнення цивільних осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація