У ДПСУ розпочали перевірку після появи інформації про виступ учасника "Євробачення" в Криму

У ДПСУ розпочали перевірку після появи інформації про виступ учасника "Євробачення" в Криму

Крістіан Костов / Фото: Reuters

Прикордонники пообіцяли "діяти в межах закону".

У Держприкордонслужбі заявили, що проводять перевірку інформації щодо можливого виступу учасника "Євробачення-2017" - 17-річного Крістіана Костова - із Болгарії в Криму.

"Ця інформація потребує детального вивчення, ми діємо в межах повноважень. На момент, коли Костов в'їжджав в Україну, ні у нас в Держприкордонслужбі, ні від інших правоохоронних органів не надходила інформація про те, що він можливо відвідував тимчасово окуповану територію. Ми цю інформацію бачили, ми її вивчимо, якщо вона підтвердиться, то будемо діяти в межах закону", - заявив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, у коментарі "УНІАН".

Він додав, що ДПСУ запровадила правила перетину адміністративної ділянки кордону з АР у листопаді 2014 року. Закон не має зворотної дії, а отже, якщо Костов відвідував півострів у червні 2014 року, то порушення закону немає, пояснив Слободян. 

У свою чергу, в Службі безпеки України зазначили, що рішення про заборону в'їзду на територію України приймає центральний орган виконавчої влади.

"Рішення про заборону в'їзду в Україну особі приймається у разі, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБУ", - написала речниця СБУ Олена Гітлянська на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилося відео виступу учасника "Євробачення-2017" з Болгарії - Крістіана Костова - у Криму 1 червня, 2014 року. Вже сьогодні Костов братиме участь у другому півфіналі "Євробачення" з піснею "Beautiful Mess". 

Нагадаємо, Росія цьогоріч не бере участі у "Євробаченні", адже СБУ заборонила на три роки в'їзд до України її учасниці Юлії Самойловій. Причина – вона їздила в анексований Крим, незаконно перетинаючи кордон України. 

Виконавчий директор Євробачення прокоментував перспективи введення штрафів проти України та Росії

Виконавчий директор Євробачення прокоментував перспективи введення штрафів проти України та Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація