У двох регіонах викрили схему фальсифікації горілки, до якої причетні податківці

Оперативники провели обшуки та вилучили понад півмільйона пляшок фальсифікованої горілки.

Нацполіція викрила злочинну схему, до якої причетні працівники фіскальної служби та посадовці горілчаного заводу Харківської області.

Про це йдеться у повідомленні поліції.

Зокрема, було встановлено, що для отримання більшого прибутку посадовці заводу запровадили схему збагачення, використовуючи корумповані зв'язки у фіскальній службі.

Так, на заводі виготовлялась продукція, яка жодним чином не обліковувалась. В подальшому пляшки маркувались марками акцизного податку, які нібито знищені, як невикористані. Відповідні акти про знищення складаються працівниками фіскальної служби.

Окрім того, щоб замаскувати факт використання невідповідної акцизної марки, зверху наклеювали додаткову етикетку з різними позначеннями.

Потім ця продукція розповсюджувалась на території Дніпропетровської області.

Відкрито кримінальне провадження, правоохоронці вилучили понад 590 тисяч пляшок, загальна вартість яких сягає майже 30 мільйонів гривень. Також поліцейські вилучили понад один мільйон гривень.

Нагадаємо, станом на 17:00 21 жовтня в країні зареєстровано 143 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них завершились летально – 66Про це повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби.

В отруйній горілці виявили метанол, який спалює організм людини за кілька годин.

Раніше у Держпродспоживслужбі українцям дали три поради, як перевірити якість придбаної горілки. Фахівці застерегли, що ці прийоми досить умовні, але все ж мають право на існування.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація