У двох шкільних підручниках з історії для старших класів виявили мапу України без Криму

У двох шкільних підручниках з історії для старших класів виявили мапу України без Криму

Фото: pixabay.com

Йдеться про підручники з історії України для дев'ятого та десятого класів.

Мапу України без окупованого Росією Криму помітили двоє українських істориків у шкільних підручниках з історії. Спотворену мапу надрукували у навчальних книгах для учнів дев'ятих та десятих класів.

Про це повідомив Віталій Скальський, один із істориків, який виявив помилку.

Зокрема, помилку помітили історики Валерій Рижков та Віталій Скальський. Так, у підручнику "Історія України. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти" від видавництва "Грамота" за 2018 рік відсутній окупований Крим. Автором книги є доктор історичних наук та професор Олексій Струкевич. 

На сторінці підручника чітко видно, що карта України зображена без півострова. Більше того, підручник, де Україна зображена без анексованого Росією півострова, є у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

Як повідомляє "Історична правда", аналогічну помилку допустили і в підручнику для 9-х класів. Автор цього підручника той самий, як і видавництво. Але вийшов друком підручник у 2017 році.

Зокрема, у підручнику вказані "умовні позначення" для роботи з книжкою. Перше з них – "працюємо з історичними поняттями та мапами". На ньому чітко видно, що на мапі бракує українського півострова.

Нагадаємо, у Києві в мережі гіпермаркетів Metro виявили щоденники для школярів із картою без анексованого півострова Крим. За словами чоловіка, який звернув увагу на щоденники, скандальний товар не вперше з'являється на полицях магазину. Утім, в українській мережі гіпермаркетів Metro заявили, що скандальний щоденник до магазину принесла "третя особа".

Повʼязані теми:

Наступна публікація