У "ФСБ" окупованого Криму назвали дату повернення захоплених українських кораблів

У "ФСБ" окупованого Криму назвали дату повернення захоплених українських кораблів

Судна йдуть на буксирі до погодженого місця зустрічі.

Українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", захоплені Росією рік тому біля Керченської протоки, повернуть Україні 18 листопада.

Про це повідомили в так званому "прикордонному управлінні ФСБ в республіці Крим", передає Интерфакс-Россия.

Як зазначили у "відомстві", українські кораблі йдуть на буксирі до погодженого місця зустрічі, де 18 листопада їх повернуть Україні.

Разом з цим інші деталі процедури "прикордонники" відмовились розкривати.

Раніше МЗС України надіслало Росії ноту з вимогою віддати кораблі Військово-морських сил ЗСУ, захоплені в Чорному морі в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. ЗМІ писали, що до 9 грудня, коли в Парижі відбудеться саміт лідерів країн "нормандської четвірки", РФ має повернути Україні три судна, захоплені 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.

17 листопада українські кораблі в супроводі російської "берегової охорони" вивели з акваторії "Генмола" в окупованій Керчі.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали нідерландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Росія може повернути захоплені торік українські кораблі найближчої доби - ЗМІ

Росія може повернути захоплені торік українські кораблі найближчої доби - ЗМІ

Повʼязані теми:

Наступна публікація