У Генштабі оприлюднили подробиці диверсії на військовому складі під Запоріжжям

У Генштабі оприлюднили подробиці диверсії на військовому складі під Запоріжжям

У Генштабі розповіли про диверсію на Запоріжжі / Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

З дронів скидали особливу запалювальну суміш, яку неможливо було загасити.

Атакувати склад 72-ї бригади на Запоріжжі могли російські військові або диверсанти "ДНР". На територію військового об'єкту скидали запальну речовину з дронів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Місцеві жителі кажуть, що вибухи почалися близько 21:00 вечора та тривали до півночі. Апарати залетіли не з боку лінії розмежування з терористами, до котрої від складу близько 100 км, а від райцентру Куйбишева.

"Пощастило, що бліндажі були вкриті правильно, це врятувало. Вибухи були. Серйозні вибухи", - розповів голова Вершининської сільради Олександр Марюха.

У Генштабі наголошують на особливостях атаки.

"Це були не просто коктейлі Молотова. Це були предмети, які після вдаряння вибухали, потім через деякий час спалахували. Осередок загоряння був від п'яти до десяти метрів. І цей осередок взагалі було неможливо водою погасити", - розповів спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, постріли по дронах результатів не дали. Інформації про збиті безпілотники в штабі армії немає. Пожежі вже загасили. Постраждав один військовий – він госпіталізований з опіками. Розмір збитків встановлюється. Інцидент розслідують СБУ та військова прокуратура.

Як уже повідомлялося, у Запорізькій області у ніч проти 18 лютого вибухнув склад зі зброєю. Всього було зафіксовано близько 50 точок загоряння, які було оперативно локалізовано. Як заявив очільник Запорізької ОДА Костянтин Бриль, один із ворожих дронів здійснював підсвічення об'єктів, а другий скидав на них міни.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Військовий склад в Запоріжжі підпалили з дронів

Військовий склад в Запоріжжі підпалили з дронів

Повʼязані теми:

Наступна публікація