У Генштабі передбачили заходи в разі загрози вторгнення РФ під час навчань у Білорусі

У Генштабі передбачили заходи в разі загрози вторгнення РФ під час навчань у Білорусі

Фото: Міністерство оборони України

Російсько-білоруські навчання відбудуться 14-20 вересня.

Міністр оборони генерал армії України Степан Полторак заявив, що Генеральний штаб ЗСУ передбачив заходи в разі загрози вторгнення російських військ під час навчань "Захід 2017".

Про це повідомляє УНІАН.

"Ми відслідковуємо ситуацію. Ми знаємо про всі пересування російських військ до нашого кордону. Ми розуміємо, які загрози можуть виникнути і ми будемо реагувати адекватно на ті загрози, які є, і які несуть собою ті навчання... Генеральний штаб передбачив низку заходів, які були би адекватними на ці загрози", - зауважив Полторак.

Також він уточнив, що йдеться саме про "загрозу вторгнення". Полторак підкреслив, що незалежно від цих навчань, така загроза не виключена.

Наразі через "Захід 2017" велика кількість російських військових пересувається до кордону з Україною.

"Все, що відбувається на кордоні з Україною, ми розцінюємо як недружній крок і як загрозу для України", - заявив міністр.

Нагадаємо, Полторак заявляв про можливу російську агресію проти України та ЄС під виглядом проведення російсько-білоруських військових навчань "Захід - 2017".  "Україна та світ має спільне бачення можливих перспектив проведення навчань ВС РФ. Майбутні навчання "Захід - 2017" є надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані, щоб почати агресію не тільки проти України але й проти будь-якої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією", - написав він. 

На вулицях Мінська люди протестують проти спільних із Росією військових навчань

На вулицях Мінська люди протестують проти спільних із Росією військових навчань

Повʼязані теми:

Наступна публікація