У Генштабі ЗСУ розповіли, скількох українських екс-військових затримала ФСБ Росії

У Генштабі ЗСУ розповіли, скількох українських екс-військових затримала ФСБ Росії

Фото: Getty Images

Більшість із них затримані на території Криму. 

Федеральна служба безпеки РФ за останній час затримала 12 колишніх українських військових.

Про це повідомив заступник начальника управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венсковіч, передає Укрінформ.

За його словами, переважна більшість екс-військових затримана на території окупованого Криму. Їм висунуті обвинувачення щодо шпигунства, організації диверсій тощо.

При цьому представник Генштабу відмовився коментувати затримання "українських диверсантів" у Донецьку. Венсковіч заявив, що державна установа повідомлення фейкових новоутворень не коментує.

У Криму ФСБ затримала бійця АТО за підозрою в диверсії

У Криму ФСБ затримала бійця АТО за підозрою в диверсії

Нагадаємо, бойовики незаконної збройної організації "ДНР" заявили про затримання "українських диверсантів" у Донецьку. При цьому вони назвали ім'я одного затриманого. За даними терористів, це уродженець Харкова Олег Сугерей. 

У самій Службі безпеки України інформацію про затримання "українського диверсанта" назвали фейком. 

Повідомлення бойовиків з'явилося наступного дня після того, як у ФСБ Росії повідомили, що нібито затримали "агента Служби безпеки України" за підготовку низки диверсій. Вони назвали його ім'я - Геннадій Геннадійович Лимешко, "уродженець Харківської області, раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ". Відео з його затриманням показали на російському телебаченні, також опубліковали ролік з "зізнаннями".

Окупанти обрали Лимешку запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Йому закидають "планування підпалу лісового масиву, ЛЕП, обвалу гірських порід" тощо.

Служба безпеки України назвала провокацією затримання Лимешка, а у ВСУ запевнили, що він служив за контрактом, але був звільнений у зв'язку з систематичним порушенням дисципліни. Втім побратим Лимешка впевнений, що боєць опинився на території окупованого Криму через "підставу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація