У Гончарука розповіли про механізм, яким шукатимуть фіктивні фірми і осіб на ринку землі

У Гончарука розповіли про механізм, яким шукатимуть фіктивні фірми і осіб на ринку землі

Фото: Associated Press

За словами Тимофія Милованова, земельна реформа не про один закон, а про десятки, які постійно зараз розглядаються і готуються.

Уряд виступає за законодавче врегулювання моніторингу орендодавців і власників землі в Україні.

Про це в ефірі ТСН.Тиждень повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов. 

За його словами, влада хоче перевіряти, чи не будуть на ринок землі заходити під фіктивними фірмами та особами інвестори. 

"Ми не говоримо про один закон, а про десятки законів. Цього тижня ще два-три закони були розглянуті. Просто фокус іде на одному законі про мораторій. Друге, що потрібно – моніторинг. І це теж буде закон. Ми його вносимо до парламенту. Моніторинг кінцевого бенефіціара інвестора. Щоб ми знали, коли навіть через підставні особи, коли ми знаходимо таке, ми могли б конфісковувати землі. І ми до оренди маємо зробити, щоб через підставних людей оренду отримувати, і власність також", - заявив міністр.

Милованов зазначив, земельна реформа не про один закон, а про десятки, які постійно зараз розглядаються і готуються.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Міністр економіки Тимофій Милованов в інтерв’ю ТСН.Тижню розвінчав міфи довкола закону про землю

Міністр економіки Тимофій Милованов в інтерв’ю ТСН.Тижню розвінчав міфи довкола закону про землю

Повʼязані теми:

Наступна публікація