У госпіталі під Львовом, де евакуювали пацієнтів із COVID-19, кажуть, що вибуху не було

У госпіталі під Львовом, де евакуювали пацієнтів із COVID-19, кажуть, що вибуху не було

Фото: Associated Press

Всього з лікарні евакуювали 21 пацієнта, серед яких 3 — на апараті ШВЛ.

В ніч проти 21 листопада у Винниках Львівської області в обласному військовому госпіталі вийшла з ладу система кисневого постачання, через що евакуювали частину пацієнтів. Однак інформація про вибух не відповідає дійсності. 

Про це повідомила пресслужба лікарні. 

"О 22:00 20 листопада вийшла з ладу система кисневого постачання в КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи". Вибуху не було. Причиною поломки стала тріснута пластина", — йдеться у повідомленні. 

До місця події виїхало 16 бригад швидкої, забезпечених киснем та апаратами ШВЛ. Потерпілих осіб серед пацієнтів і персоналу немає. Кисневозалежних пацієнтів евакуювали до міських лікарень Львова, серед них 11 перебували на штучній вентиляції легень. 

Станом на 00.25 21 листопада подача кисню відновлена, евакуацію пацієнтів було припинено. Всього з госпіталю евакуйовано 21 пацієнта, серед яких 3 — на ШВЛ. Наразі госпіталь продовжує роботу в штатному режимі.

Нагадаємо, ввечері 20 листопада мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у Винниках в обласному військовому госпіталі стався вибух під час заправки киснем. За його словами, в лікарні було 60 пацієнтів, що потребували кисню, їх евакуювали. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація