Із другим етапом відбору до нової генпрокуратури справилися майже 97% кандидатів

Із другим етапом відбору до нової генпрокуратури справилися майже 97% кандидатів

Фото: Facebook/Олександр Лємєнов

Успішно склали тест майже 800 прокурорів

Другий етап атестації в рамках реформування Генпрокуратури пройшли 769 прокурорів. Вони набрали необхідні 93 бали та вище. Двоє правоохоронців, які були допущені до тестування, не прийшли на іспит, а решта не набрали необхідну кількість балів.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Уточнюється, що загалом до другого етапу тестування було допущено 795 прокурорів. Під час тестування їх перевіряли на загальні здібності та навички.

Ті, хто успішно склали тест, тепер мають пройти співбесіду з перевіркою на доброчесність. А також виконати практичну вправу. За результатами кадрова комісія ухвалить рішення про успішне або неуспішне проходження атестації прокурором.

Фото: Генеральна прокуратура України

Згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

Нагадаємо, після першого етапу атестації прокурорів майже чверть із них відсіялася. Успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) – 795 з 988 осіб (всі дані станом на 5.11.2019). Найкращі результати показали 30-40-річні прокурори. 

Понад 700 прокурорів пройшли перший етап переатестації

Понад 700 прокурорів пройшли перший етап переатестації

Повʼязані теми:

Наступна публікація