У ГПУ почали розслідувати можливу втрату матеріалів у справах Майдану

У ГПУ почали розслідувати можливу втрату матеріалів у справах Майдану

Фото: Getty Images

Цю інформацію перевіряють також у Держбюро розслідувань.

У Генпрокуратурі розпочалося службове розслідування через можливу втрату матеріалів, які стосуються одного з кримінальних проваджень у справі розстрілів співробітників міліції під час Революції гідності, 18-20 лютого 2014 року. 

Про це 5 листопада повідомили у пресслужбі відомства.

Уточнюється, що перевірка ініційована після поширення цієї інформації у ЗМІ. Її погодив генпрокурор Руслан Рябошапка. Проведе аудит генеральна інспекція ГПУ.

"Наказом генерального прокурора від 5 листопада 2019 року призначено службове розслідування, проведення якого доручено Генеральній інспекції ГПУ, з метою перевірки обставин можливої втрати окремих матеріалів кримінального провадження щодо розслідування вбивств, скоєних 18-20 лютого 2014 року. Відповідна інформація була розповсюджена засобами масової інформації", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що розслідуванням злочинів, пов'язаних з масовими протестами на Майдані Незалежності під час Революції гідності, буде займатися підрозділ в структурі Державного бюро розслідувань. Матеріали в цих кримінальних справах відтепер підлягають інвентаризації. Проводити їхню перевірку буде спеціальна комісія, у складі якої також будуь представники ДБР. 

Під домашній арешт суд відпустив Сергія Тамтуру, підозрюваного в участі у розстрілах на Майдані

Під домашній арешт суд відпустив Сергія Тамтуру, підозрюваного в участі у розстрілах на Майдані

Нагадаємо, 23 жовтня Генеральна прокуратура звільнила начальника управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, який займався зокрема розслідуванням справи щодо розстрілів на Майдані. Своєю чергою, Горбатюк заявив, що буде оскаржуватиме своє звільнення в суді. Він також вважає започатковану реорганізацію в ГПУ деструктивною. Прогнозує, що такі кроки загальмують справи Майдану та справи корупціонерів часів Януковича. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація