У ГПУ розповіли про скорочення посади Куценка та його скандальні рапорти

У ГПУ розповіли про скорочення посади Куценка та його скандальні рапорти

У ГПУ розповіли про скорочення посади Куценка та його скандальні рапорти

Thumbnail for "005_куценко"

Заступник начальника департаменту ГПУ оприлюднив рапорти стосовно Гонтаревої та Бриля.

У ГПУ розповіли про скорочення посади заступника начальника департаменту Генеральної прокуратури Владислава Куценка та його рапорти.

Про це повідомила речниця гепрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Інформація, поширена окремими ЗМІ про начебто ініціювання Генеральною прокуратурою України кримінальних проваджень щодо керівництва Запорізької обласної державної адміністрації, Національного банку України некоректні по суті і не відповідають дійсності. У своїх матеріалах ЗМІ посилаються на рапорт "заступника начальника департаменту Генеральної прокуратури України" Владислава Куценка. З цього приводу необхідно зазначити – посада Владислава Куценка наказом Генерального прокурора України від 30 серпня 2016 року була скорочена і на цей час він знаходиться поза штатом, ухиляючись від отримання повідомлення про скорочення", - написала Сарган.

За її словами, Куценко не уповноважений представляти або коментувати офіційну позицію Генеральної прокуратури з будь-яких питань.

"Також наголошуємо, що рапорти Владиславом Куценком були подані сьогодні у загальному порядку через скриньку ГПУ у приймальні громадян і будуть розглянуті в загальному порядку", - повідомила Сарган.

У соцмережі речниця генпрокурора наводить ще один рапорт Куценка, у якому він зазначає, що виявив обставини, що можуть вказувати на вчинення директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ворушиліним та главою Нацбанку Гонтаревою за попередньою змовою з представниками акредитованих субєктів оціночної діяльності злочину, що полягає у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

 

Нагадаємо,  13 грудня ЗМІ повідомили, що у ГПУ ініціювали відкриття кримінального провадження стосовно зловживання владою главою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брильом.

За інформацією джерела агентства, відповідний рапорт у виконання вимог кримінального процесуального кодексу, 13 грудня надійшов у відомство для реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань від заступника начальника департаменту Генеральної прокуратури Владислава Куценко, що своєю чергою дає старт досудового розслідування.

"Мною виявлено обставини, що можуть вказувати на вчинення злочину за ч.2 ст. 28, ч. 2 ст.364 КК України головою Запорізької облдержадміністрації Брильом К.І., в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області Шляховим В. В. та іншими посадовими особами, які за попередньою змовою, шляхом зловживання службовим становищем вчинили ряд дій, встановлених на одержання третіми особами неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки для інтересів держави та полягає у протиправному заволодінні землями держвласності та нерозділеними землями колишніх колективних сільгосппідприємств", - йдеться у рапорті.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація