У ГПУ знайшли виправдання, чому за рік ув'язнили лише п'ятьох корупціонерів

У ГПУ знайшли виправдання, чому за рік ув'язнили лише п'ятьох корупціонерів

Юрій Луценко / Фото: УНІАН

Щодо покарання хабарників варто звертатися до суду, наголошують у Генпрокуратурі. 

Справи проти затриманих на хабарництві високопосадовців, правоохоронців та інших людей "мертво" лежать у суді. Так речниця генпрокурора України Лариса Сарган прокоментувала закиди до ГПУ, що минулого року за ґрати потрапили лише п'ятеро корупціонерів.

"Генеральна прокуратура щодня бере на хабарі як не високопосадовця, то співробітника правоохоронних органів, суду чи викладача вишу, як не заступника губернатора, то члена Вищої ради правосуддя. І хабарі – від тисячі гривень до сотень тисяч доларів", - наголосила вона.

Сарган додала, що провадження проти затриманих передаються до судів для винесення вироків, однак там справу починають пригальмовувати.

"І головне – що провадження передаються в суди для винесення вироку. Проте там і лежать мертво. Бо або засідання суду призначається раз на два місяці, або ВРП ніяк не зголоситься дати дозвіл на притягнення свого колеги до кримінальної відповідальності", - написала речниця Юрія Луценка.

Вона додала, що саме суд має карати хабарників, тому саме до судових установ мають звертатися із запитанням коли ж за ґратами опинитись той, чи інший корупціонер.

"І тут головне – грантові "борці з корупцією" забувають, що карає хабарника суд, у якого вони забувають поцікавитися – то коли ж, панове судді, сидітиме за хабар той чи інший злочинець? Не цікаво їм, не виділяють під це дармові гроші?", - додала вона.

Нагадаємо, раніше видання "Наші гроші" писали, що за 2016 рік винесено 335 вироків за статтею про отримання неправомірної вигоди стосовно 362 осіб. Реальне покарання – позбавлення волі, отримали лише пятеро осіб.

Глава правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін, своєю чергою, наголосив,  що ув'язнення 5 хабарників за рік, – сільського голови, міліціонера, військовослужбовця, начальника колонії і податкового інспектора – доказ того, що Україні "нахрін треба така ГПУ". 

Увага, у пості міститься ненормативна лексика. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація