У ГУР підтвердили, що допомогли скандальному депутату Трубіцину виїхати за кордон: як це пояснили у відомстві

У ГУР підтвердили, що допомогли скандальному депутату Трубіцину виїхати за кордон: як це пояснили у відомстві

Фото: УНІАН

Депутат Трубіцин переховується від суду після виїзду за кордон.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили інформацію про те, що голова ГУР Кирило Буданов надав депутату Київради Владиславу Трубіцину лист для виїзду за кордон, після чого останній втік.

Про це інформує "Радіо Свобода".

Депутат перебуває під слідством у справі про хабарництво, і його справу мали розглядати у Вищому антикорупційному суді, однак він не зʼявився на засідання після того, як виїхав за кордон.

У ГУР підтвердили, що відомство надавало Трубіцину лист про сприяння щодо виїзду з країни, але кажуть, що зробили це на прохання іншої структури. Водночас відмовилися її назвати.

"Такий лист був виданий на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки й оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії з цією структурою та на їхнє офіційне звернення. Наразі я не можу назвати цю структуру, можливо, ця інформація може бути оприлюднена пізніше", – зазначив представник ГУР Андрій Юсов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого звинувачують у хабарництві, зміг виїхати з країни, скориставшись листом від начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

16 травня 2023 року обвинувачений депутат Трубіцин порушив забовʼязання та не з’явився на судове засідання, адвокати не могли повідомити про місцеперебування обвинуваченого, через що прокуратура ініціювала оголошення його в міжнародний розшук.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація