У Харківській області двоє братів-шахраїв створили сервіси для підміни телефонних номерів

У Харківській області двоє братів-шахраїв створили сервіси для підміни телефонних номерів

Фото: Департамент Кіберполіції України

Підміну номерів використовували для дзвінків, які відображаються як реальні номери телефонів банківських та кредитних установ.

Кіберполіція викрила в Харківській області двох рідних братів 31 та 35 років, які створили та адміністрували понад півтора десятка сервісів для підміни абонентських номерів телефонів. 

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Послугу використовували в своїх цілях шахраї, зокрема для дзвінків, які відображаються як реальні номери телефонів банківських та кредитних установ. Крім того, встановлено, що зловмисники й за надання даної послуги отримували передоплату та не надавали її. Для отримання оплати фігуранти використовували криптовалюту та електронні платіжні системи закордонних країн", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки й вилучили мобільні телефони, сім-карти закордонних країн, флеш-накопичувач, комп’ютерну техніку та банківські картки.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення чоловікам про підозру.

Крім цього, перевіряється причетність зловмисників до перехоплення та підміни міжнародного голосового трафіку на національний.

Раніше кіберполіція викрила жителя Чернігова, який нелегально запустив кілька онлайн-кінотеатрів. Сума завданого збитку становить близько чотирьох мільйонів гривень.

Чим небезпечний кібербулінг та чи карають за нього в Україні

Чим небезпечний кібербулінг та чи карають за нього в Україні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація