У Харківському аеропорту викрили групу митників, які регулярно вимагали хабарі

Під час розслідування правоохоронці виявили п’ять фактів отримання митниками хабарів від авіапасажирів на загальну суму 20 тисяч гривень.

У Харкові правоохоронці викрили у системному вимаганні хабарів групу працівників митниці аеропорту.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що посадовці митного посту «Харків-Аеропорт» організували механізм вимагання грошей з пасажирів за приховування від відповідних служб іноземних держав фактів вивезення з України підакцизних товарів.

Під час розслідування правоохоронці виявили п’ять фактів отримання митниками хабарів від авіапасажирів на загальну суму 20 тисяч гривень.

«Співробітники СБ України затримали одного з фігурантів справи  у приміщенні Міжнародного аеропорту «Харків» під час одержання чергового хабара у розмірі шести тисяч гривень. Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри затриманому та іншим фігурантам кримінального провадження у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті було затримано митників-хабарників з іноземними паспортами. В одного з чоловіків знайшли банківські договори про знаходження на рахунках сотні тисяч доларів та євро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація