У Харкові чиновниця міськради отримала вирок за недогляд, що спричинив смерть дитини

У Харкові чиновниця міськради отримала вирок за недогляд, що спричинив смерть дитини

Фото: visualhunt.com

Прокуратура довела, що дії соціальних працівників могли б урятувати це життя.

У Харкові засудили за недбалість керівника міської служби в справах дітей. Чиновниця визнана винною у справі про недогляд за неблагонадійною родиною, де від побоїв і голоду померла 3-річна дитина, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це перший вирок у гучній справі про смерть хлопчика, який присудив три роки позбавлення волі із випробувальним терміном в один рік. Обвинуваченню вдалося довести, що саме бездіяльність підсудної призвела до загибелі Максимчика восени минулого року. Над хлопчиком систематично знущався батько, бив його, а коли дитина вже навіть не могла встати – батьки перестали його годувати. Коли хлопчик впав у кому – навіть не викликали швидку. Зробити це довелося сусідці.

У Харкові засудили чиновницю соцслужби, яка прогледіла знущання батьків над дитиною

У Харкові засудили чиновницю соцслужби, яка прогледіла знущання батьків над дитиною

Вигляд дитини вразив навіть досвідчених медиків. "Ясної свідомості в неї не було. У важкому стані. Зовні він був дуже виснажений, були сліди зростання застарілих переломів ребер", - розповіла лікар Оксана Судакова. Через добу дитина померла в лікарні, головними підозрюваними стали батько та матір хлопчика – жінку взяли під домашній арешт, а батька під варту. Судовий процес над ними триває, але прокуратура впевнена, що провина лежить і на чиновниках.

Бо ті знали, що над дитиною знущаються, але нічого так і не вдіяли. Провину визнала тільки одна чиновниця. Вона пішла на співпрацю зі слідством і в підсумку отримала умовний строк. Розслідування дій іще однієї чиновниці, директорки центру соціальних служб, триває. Її відсторонили од посади, але обвинувальний акт до суду ще не доправили. За версією прокуратури, ця людина теж не відреагувала на заяви про насильство в родині. Але жінка своєї провини не визнає.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація