У Харкові лікаря-онколога, який зробив смертельну ін'єкцію зятю, засудили до 10 років за ґратами

У Харкові лікаря-онколога, який зробив смертельну ін'єкцію зятю, засудили до 10 років за ґратами

Фото: Getty Images

Обвинувачений свою провину не визнав.

Комінтернівський райсуд Харкова підтримав позицію місцевої прокуратури №5 і визнав винним 60-річного лікаря-онколога в умисному вбивстві свого зятя (ч. 1 ст. 115 КК України).

"Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі... Обвинувачений свою провину не визнав. Вирок суду не набрав законної чинності, триває час на апеляційне оскарження", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, - пише Інтерфакс.

Прокуратура довела в суді, що в лютому 2014 року обвинувачений ввечері прийшов у квартиру, де жила його дочка разом з дитиною і чоловіком. Оскільки вдома нікого не було, чоловік відкрив двері своїми ключами і зайшов до приміщення. Потім він переодягнувся в старий непримітний одяг і пішов чекати приїзду зятя біля гаража.

"Коли зять вийшов з машини, зловмисник вколов йому в праве стегно голку зі шприцом і ввів медичний препарат. Чоловікові стало погано. За кілька хвилин до своєї смерті він встиг зателефонувати братові і повідомити, що тесть зробив йому ін'єкцію в ногу. Згідно з висновками експертів, причиною смерті 40-річного чоловіка стала серцево-легенева недостатність. Це могло статися в результаті дії міорелаксантів, зокрема, лікарського засобу "Ардуан", який вводять пацієнтам у разі переведення їх на штучне дихання і, якщо після введення препарату не підключити апарат штучного дихання, людина помирає", - цитує прес-служба прокурора Слобідського відділу місцевої прокуратури Вікторію Тугайбей.

Під час слідства було встановлено, що тесть, як практикуючий лікар-онколог, мав доступ до подібних лікарських засобів і заздалегідь готувався до вбивства. За інформацією звинувачення лікар намагався знищити сліди злочину і видати вбивство зятя за його природну смерть. Крім того, переконавшись, що зять не подає ознак життя, перетягнув тіло у безлюдне погано освітлюване місце, щоб його не відразу помітили перехожі.

Нагадаємо, що раніше в Бельгії дозволили провести евтаназію ув'язненому, який відмовлявся від дострокового звільнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація