У Харкові медики застрягли у ліфті з пацієнткою у стані клінічної смерті

У Харкові медики застрягли у ліфті з пацієнткою у стані клінічної смерті

У Харкові медики застрягли у ліфті з пацієнткою у стані клінічної смерті

Фото: скриншот з відео

Жінка померла у лікарні.

У Харкові реанімаційна бригада  застрягла у ліфті разом із пацієнткою у стані клінічної смерті. До приїзду ремонтників медики вручну підтримували їй життя. 31-річну жінку швидка довезла до лікарні,  але вже наступної ночі вона померла, йдеться у ТСН.19:30.

Під час тренування реанімаційна бригада на спеціальному манекені відтворює протокольні дії під час клінічної смерті. Усе теж саме ця бригада робила напередодні, коли їх викликали до тяжкої пацієнтки. 31-річна жінка вже була у стані клінічної смерті. "Вирішили везти у найближчу реанімацію. Транспортували її у вантажному ліфті, спустившись з одинадцятого поверху на перший, ми застрягли в ліфті", - розказує лікар-реаніматолог Ігор Мевлюдов.

У Харкові реанімаційна бригада застрягла у ліфті разом із жінкою в комі

У Харкові реанімаційна бригада застрягла у ліфті разом із жінкою в комі

Під час інциденту медики змушені були продовжувати реанімацію: близько півгодини вручну підтримували життя пацієнтки в обмеженому просторі ліфта. Там неможливо розвернутися відразу трьом людям.

За півгодини медиків разом із пацієнткою нарешті визволили з ліфтового полону. Жінку довезли до лікарні живою, але вже наступної ночі вона померла. У лікарні жодних коментарів не надають, а причину смерті не називають. Поза камерою кажуть, що бригада швидкої діяла дуже професійно, але було запізно.

Сусіди померлої жінки розповідають, коли зрозуміли, що медики застрягли у ліфті, кинулися шукати ремонтників. Бригада ліфтерів базується у сусідньому будинку, утім, на місці їх не було, бо поїхали на інший виклик.

Зараз бригада ліфтерів на місці. Кажуть, що то була не їхня зміна. Жаліються, що на весь район вони єдині, а тому всюди не встигають. Мешканці будинку впевнені, що провина не лише на ремонтниках: підйомники дуже старі і часто ламаються. «Дім здали у 1978 році. З того часу нічого не змінювали», - розказує мешканка багатоповерхівки.

Причину смерті жінки має встановити експертиза. Цілком ймовірно, що саме втраченого у зламаному ліфті часу не вистачило для її порятунку. 

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація