У Харкові між прихильниками та противниками повернення проспекту Жукова виникла сутичка

Конфлікт виник через цеглу.

У Харкові на мітингу проти повернення проспекту Петра Григоренка імені маршала СРСР Георгія Жукова між прихильниками та противниками цієї ідеї виникла сутичка.

Про це повідомляє Громадське.

В акції під назвою "Ні м’яснику Жукову на мапі України", яка відбулася біля пам’ятника маршалу СРСР, взяли участь близько 200 харків’ян.

Їм на противагу вийшли прихильники радянського маршала. Вони намагалися своїм опонентам не дозволити покласти до пам'ятника цеглини, які символізували загиблих у боях Другої Світової війни під командуванням Жукова. Через це і виникла сутичка.

Зрештою демонстранти запустили у небо повітряні кульки із плакатом, на якому був зображений Жуков в образі "м'ясника".

Нагадаємо, Кернес виступив за повернення проспекту Петра Григоренка назви на честь радянського маршала Жукова. Григоренко був генерал-майором армії СРСР, дисидентом, засновником Української Гельсінської групи. Він навчався та певний час жив у Харкові, тоді як біографія Жукова із Харковом не пов’язана, а сам проспект до того називався на честь 60-річчя СРСР, а першою його назвою була – вулиця Стадіонна. 

Натомість Кернес заявив про "історичну назву" на честь Жукова та повідомив про реєстрацію на сайті міськради двох петицій щодо знесення намету та зміни назви проспекту. "Я думаю, що якщо ці дві петиції наберуть необхідну кількість голосів – а це 5000 – я зроблю все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в них в життя. Я закликаю вас підтримати ці петиції. І з прийдешнім святом. З Днем Перемоги!" - звернувся до жителів міста Кернес.

Петиція про поверння назви вже набрала необхідну кількість голосів.

У Харкові хочуть повернути проспекту ім'я маршала Жукова

У Харкові хочуть повернути проспекту ім'я маршала Жукова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація