У Харкові накрили банду викрадачів людей, яких координували спецслужби РФ

У зловмисників вилучили зброю, наркотики та книжечки ЛДПР.

У Харкові затримали п'ятьох членів міжрегіонального злочинного угруповання, які викрадали мешканців регіону для вимагання грошей або переоформлення майна.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією за процесуальним керівництвом прокуратури затримали учасників міжрегіонального злочинного угруповання, які погрозами та насильством "віджимали" майно громадян", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, дії банди координували спецслужби РФ для дестабілізації обстановки на території регіону.

Як встановили правоохоронці, до складу угруповання входили п'ятеро мешканців Харківської та Київської областей віком від 30 до 60 років, які використовували посвідки членів громадської організації, схожі на посвідчення правоохоронців.

Окрім цього з'ясувалося, що ватажок банди протягом 25 років неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за інші злочини, а також тренував бійців спортивного клубу "Оплот".

Під час обшуків за місцем мешкання зловмисників було вилучено вогнепальну зброю, наркотичні засоби, боєприпаси, низку боргових розписок, документи на майно та підприємства, якими злочинці заволоділи протиправним шляхом, а також "літературу" російської партії ЛДПР.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим підозри у викраденні людей та вимаганні та обрання запобіжного заходу, силовики перевіряють можливу причетність бандитів до скоєння інших злочинів.

Нагадаємо, раніше на Херсонщині затримали адміна антиукраїнської групи "ВКонтакте". Жінка створила акаунт під вигаданим ім'ям і регулярно розміщувала антиукраїнські матеріали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація