У Харкові оголосили вирок лідеру антимайданівців за участь у "руській весні"

У Харкові оголосили вирок лідеру антимайданівців за участь у "руській весні"

Фото: YouTube

Адвокат говорить про переслідування з політичних мотивів.

Київський районний суд Харкова визначився з вироком для Юрія Апухтіна, якого затримали за звинуваченнями в організації масових заворушень навесні 2014 року та закликах до насильницької зміни конституційного ладу. Ідеолог так званої "Новоросії", виконавець проекту "ХНР" і один із лідерів проросійських екстремістів має провести за ґратами 6 років, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я не розкаявся ні перед ким, мені нема перед ким каятися. Я не вважав себе винуватим і не вважаю зараз. Я очікував на такий вирок", - заявив підсудний. Не згоден з вироком і його захисник Дмитро Тихоненков. "Це вирок необґрунтований. Як громадянин, я просто обурений, тому що для мене це очевидне переслідування за політичними мотивами", - вважає адвокат Апухтіна.

Суд Харкова виніс вирок антимайданівцю, якого звинувачують в організації масових заворушень

Суд Харкова виніс вирок антимайданівцю, якого звинувачують в організації масових заворушень

Апухтін брав активну участь у сепаратистських акціях у Харкові та навіть написав нібито "наукову" роботу про так звану "Новоросію". Прокуратура вимагала для нього 8 років позбавлення волі, але суд врахував стан здоров'я та похилий вік підсудного і визначив трохи легше покарання. Однак у тюрмі антимайданівець проведе лише рік, бо вже відсидів 2,5 роки в СІЗО, а за "законом Савченко" вони рахуються, як 5 тюремних.

У прокуратурі міркують над оскарженням вироку. "В цілому, судове рішення обґрунтоване, мотивоване. Питання щодо апеляційного оскарження нами буде вирішено вже після детального вивчення тексту вироку", - розповів прокурор Максим Мозговий. Захист Апухтіна теж збирається подавати апеляцію.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація